+355 4 224 8981

lengu i lakres se bardhe

Studimet tregojne se sheron ulceren ne vetem 10 dite, dhe jo vetem...

Publikuar më 29 Shkurt 2016, në Super Ushqime

LENGU QE SHERON ULCEREN NE 10 DITE!

Ka shume vite qe studimet kane evidentuar vetite kurative te lengut te lakres se bardhe per stomakun: 1 liter leng lakre/dite per 10 dite rrjesht mund te sheroje ulceren ne meyre te mahnitshme! Kjo, ne saje te disa substancave te quajtura “glucosinolate” dhe “isothiocyanate” me efekt antiinflamator te fuqishem, si dhe te perberesit "S-methylmethionine" ose ndryshe e quajtur vitamina U e cila, duket te kete efekt sherues kunder helikobakterit! Pervec ketij perberesi kurativ, lakra permban ne sasi te perqendruar amino-acidin glutamine i cili ndihmon rigjenerimin e qelizave ne siperfaqen e brendshme te stomakut!

Vetite e dobishme te lengut te lakres se bardhe nuk kufizohen vetem ne sherimin e ulceres por, ne te gjithe aparatin tretes. Kombinimi i substancave antiinflamatore, antioksidanteve dhe aminoacidit glutamine, ofrojne mbrojtje per te gjithe shtresen e siperfaqes se aparatit tretes duke rritur aftesine rigjeneruese te qelizave te mukozes se stomakut dhe te gjithe aparatit tretes.

Lakra duhet shtrydhur sic eshte e fresket. Kjo shtrydhje arrihet me se miri me shtrydhesen e ngadalte Hurom e cila, jep maksimumin e lengut pa e shperbere ate. Nese doni ti permiresoni shijen, kombinojeni me pak leng dardhe pasi edhe dardha vepron kenaqshem kunder ulceres se stomakut.
PS: shtrydhese Hurom mund te gjeni ne rrjetin e dyqaneve Globe.

Blerina Bombaj, dietologe klinike

Tirane, 29 Shkurt 2016