+355 4 224 8981

Fasulet e kuqe luftojne plakjen

Forca e tyre antioksiduese kapercen pjesen me te madhe te bimeve

Publikuar më 14 Mars 2016, në Super Ushqime

Fasulet e kuqe largojne plakjen dhe rrisin jetegjatesine

Fasulet e kuqe qendrojne ne majat e listes se ushqimeve me te pasura ne antioksidante. Te pasura ne proteina, fibra bimore, magnez, kalium, folate dhe shume perberes te tjere, fasulet e kuqe perbejne nje nga ushqimet me te kompletuara mbi toke. 

Nder vetite me te mira qe kane jane

  • MBROJTJE E ZEMRES: konsumi i larte i fasuleve mund te ule rrezikun kardiak deri ne 80%
  • FORCE E JASHTEZAKONSHME ANTIOKSIDUESE: keshtu neutralizojne fuqishem gjithe subastancat kanceroze qe shkaktohen nga stresi oksidues, intoksikimi dhe plakia
  • STABILIZIM I SHEQERIT NE GJAK: ne saje te fibrave, magnezit dhe kaliumit, fasulet e kuqe ndihmojne qe metabolizmi te kaloje gradualisht ne gjak! Ne kete menyre kontrollohen edhe nepsi dhe uria e tepruar
  • BURIM I SHKELQYER PROTEINASH: te cilat vijne ne formen me te lehte, pa yndyre dhe kolesterol! Kombinimi i tyre me misra ose oriz ofrojne proteine te kompletuar e cila mund te zevendesoje proteinat shtazore