+355 4 224 8981

Ferma

Te ushqehesh ne harmoni me natyren

Te ushqehesh shendetshem do te thote:

  • te duash veten
  • te respektosh jeten
  • te respektosh natyren si nje prind
  • te shfrytezosh maksimalisht potencialin qe te kane dhuruar prinderit dhe perendia

Qe te realizosh keto objektiva do te thote:

  • te ushqehesh sipas vendit , sipas stines, me larmi, me ekuiliber dhe me dashuri per ate qe te ofron gjithe te mirat organike – natyren! 

Frytet e Diellit

dhe Dashuria e Tokës

Frytet e tokes

Nje marredhenie reciproke

Marredhenia me token eshte nje marredhenie shume e vecante e cila te pasuron ne shume aspekte. Ajo te meson krejt natyrshem ligjet e jetes, te ben njeri te ndjeshem por edhe me kembe ne toke. Nuk te le te ndjehesh kurre bosh brenda vetes. Per kete duhet qe dhe femijet te krijojne lidhje me punet e tokes dhe gjithshka qe lidhet me te. Duhet qe ata te kuptojne vlerat e verteta ne jete nepermjet dashurise per punen, bimet dhe kafshet. Duhet qe te kuptojne ligjet e natyres edhe kur ato jane te egra. Duhet qe te mesohen me kushtet e saj dhe te fitojne zotesi per te pasur ekuiliber dhe harmoni ne jeten e tyre. Sigurisht, duhet te dine vlerat e ushqimeve te verteta dhe ti perqafojne ato si nje e arme e forte qe jeta na jep, per te gezuar shendet te mire. Se ne fund te fundit, sic thote dhe Artur Shopenhauer “Shendeti eshte dhurata me e cmuar qe I jepet njeriut”!