+355 4 224 8981

Matja e Metabolizmit

Kjo matje kryhet me nje nder aparaturat me te sakta dhe te kollajta ne perdorim. Ajo quhet Fitmate dhe prodhohet nga kompania Cosmed. Kjo matje tregon se sa kalori djeg organizmi yne ne kushte qetesie. Ajo kryhet nepermjet analizes qe I behet ajrit ne cdo frymemarrje dhe llogaritjes se oksigjenit te shpenzuar. Ne kete menyre, ne kuptojme se cfare metabolizmi ka individi dhe ne baze te shifres qe rezulton, mund te vendosim se sa sa kalori duhet te permbaje regjimi I perditshem ushqimor.

img_8060

Kjo matje na jep nje ide te qarte per sa I perket “motorrit djeges” qe nje trup ka. Ajo mund te identifikoje arsye te fshehta te shtimit ne peshe si psh probleme te hormoneve qe kontrollojne metabolizmit sic eshte hipotiroidizmi.

Kjo matje kerkon qe individi te jete 4 ore pa ngrene ushqim, pa pire kafe apo alkol, si dhe pa ushtruar aktivitet fizik intensive. Ajo kryhet duke ndenjur shtrire apo ulur ne kolltuk dhe duke krijuar kushtet e duhura per qetesimin e plote te klientit. Ne fytyre vendoset nje maske e cila detyron person te marre fryme brenda saj ne menyre qe ajri I cdo frymemarrjeje te analizohet me saktesi. Maska disinfektohet me solucionin perkates nga matja ne matje.

Kjo matje zgjat rreth 40 minuta bashke me interpretimin dhe kushton 3000 Lekë.