Qofte me fasule te bardha
Nje zevendesues i shkelqyer i mishit
Publikuar më 1 Mars 2016, në Receta
Qofte me fasule te bardha dhe domate te thare
- 1 veze
- ½ kg fasule te bardha te ziera
- 1 kupe kuinoa te zier
- 3 hudhra te grira
- 2 luge te medha domate te thara
- ½ luge te vogel leng limoni
- ½ kupe borzilok te fresket
- 3 luge te medha miell integral
- 1/3 kupe kackavall te grire
- pak pluhuhr chili (spec I kuq, djeges)
- Kripe, piper
Pergatitja
- Rrihni vezen ne nje tas. I shtoni fasulet dhe I shtypni ato per te formuar pure.
- I shtoni kuinoan, dhe me pas te gjithe perberesit e tjere. I perzieni mire.
- Formoni qoftet ne madhesine e shfaqur ne figure, duke perdorur pak nga pak miellin dhe nese nevojitet I shtoni edhe nje veze.
- I piqni ne furre ne 180 grade Celcius, duke I kontrolluar me sy sa te marrin nje ngjyre kafe.