+355 4 224 8981

Merrni hollues gjaku?

evitoni keto ushqime

Publikuar më 28 Shkurt 2016, në Këshilla

Gjate nje trajtimi me hollues gjaku (warfarine, coumadine), duhet ber kujdes i vecante me ushqimet qe permbajne vitamine K me shumice, pasi kjo e fundit, mund te pengoje veprimtarine e tyre. Ushqime qe permbajne sasi te medha te vitamines K jane:

 • Spinaq
 • Laker jeshile
 • Pazi
 • Qepe e njome
 • Majdanoz
 • Laker Brukseli
 • Brokoli
 • Laker
 • Asparag

Ushqimet qe permbajne me pak vitamine K jane:

 • Domatet
 •  Specat
 • Karrotat
 • Lulelakra
 • Kungulli
 • Patatet
 • Sallata jeshile - iceberg

Ushqime te tjera qe duhet te evitoni nese merrni hollues gjaku

 • Alkoli: eliminojeni ose konsumojeni rralle dhe ne doza te vogla
 • Lengu I qitros: eshte mire te evitohet
 • Caji jeshil: konkuron me varfarinen keshtu qe duhet evituar
 • Lengu I thanave: mund te rrise rrezikun per hemoragji