+355 4 224 8981

Lakra "kale"

mbreti i perimeve

Publikuar më 25 Shkurt 2016, në Super Ushqime

Pak e njohur ne Shqiperi, kjo laker ben pjese ne familjen e kryqezoreve, bashke me brokolin, lakrat, lulelakren dhe lakren e Brukselit. Vecantia e ketij zarzavati qendron ne perqendrimin shume te larte te lendeve ushqyese, perfshire ketu vitamina, minerale, antioksidante dhe fibra bimore. Edhe pse permban pak kalori, ky zarzavat ofron sasi te konsiderueshme proteinash, dicka qe rralle e hasim ne perimet e tjera.

Kjo laker rekomandohet ne vecanti per te gjithe ata qe vuajne nga zemra, diabeti apo semundje tumorale.