Hikerror me mish pule
Nje recete qe ju fuqizon me hekur
Publikuar më 21 Nëntor 2018, në Diabeti
Hikerror me mish pule
Perberesit:
- 1 kupe hikerror
- 2 kupa leng pule
- ½ kokerr qepe te verdhe
- 1 gjethe dafine
- 120gr mish pule, i prere ne kubike te vegjel
- Kripe, piper
- Majdanoz
Pergatitja:
- Zieni pulen dhe merrini lengun.
- Shtoni hikerrorin te lengu i pules dhe dafinen, shtoni pak kripe. Pasi te vloje ulni pak zjarrin.
- Ne nje tigan, hidhni qepen e grire dhe me pas i shtoni mishin e pules, kripen, piperin.
- I bashkoni dhe eshte gati per servirje.
- *mund t’i shtoni sipas deshires edhe perime te tjera apo kerpudha.
Hikerrori eshte nje ushqim i pasur ne hekur vetevetiu, dhe kombinimi me mishin e pules, e ben ate me te absorbueshem nga organizmi. Ne 100gr hikerror gjenden plot 2,2gr hekur, njesoj me 100gr mish vici. Por, si ushqim bimor, perthithja e hekurit nuk eshte shume e kenaqshme. Per kete e shoqerojme me mish pule, pasia prania e disa “peptideve te mishit” ndihmojne perthithjen e hekurit.
Pervec hekurit, hikerrori eshte nje drith pa gluten dhe me permbajtje te larte proteniash krhasuar me orizin dhe grurin.