Qofte me kuinoa, spinaq dhe lulelaker
Thjeshte, shpejt, shendetshem
Publikuar më 18 Maj 2016, në Receta
Qofte me kuinoa, lulelaker dhe spinaq
- 100gr kuinoa*
- 100gr lulelaker
- 1 tufe spinaq
- 1 thelpi hudher
- 2 veze
- 100gr djathe dhie
- 40gr tershere te shtypur
- kripe deti, piper
- 1lm vaj kokosi ose ulliri
Pergatitja
- Zieni kuinoan pasi ta keni shplare me uje te bollshem. Kullojeni dhe lereni menjane.
- Grini lulelakren ne blender deri sa te behet si kokrriza orizi.
- Ne nje tas perzieni kuinoan, lulelakren dhe gjithe perberesit e tjere. Perzieni mire dhe i lini ne frigorifer per rreth 30minuta.
- Ndizni furren ne 180grade Celcius.
- Vendosni leter furre ne nje tepsi. Nxirrni masen e pergatitur nga frigoriferi dhe formoni 6 qofte. I vendosni ne tepsi me kujdes.
- Piqini per disa minuta duke i ndjekur me sy qe te mos digjen.
Nje recete ideale per darken, per pas sportit dhe per persona qe vuajne nga zemra.
*Kuinoan mund ta zevendesoni me oriz integral.