+355 4 224 8981

Nje recete e lehte dreke

E pasur ne acide lyrore omega 3

Publikuar më 4 Mars 2016, në Receta

Merluc me selino

Koha e gatimit: 30 minuta

perberesit:

  • 1 qepe te prere trashe
  • 6 hudhra te prera 
  • 2 kupa selino (kercellin e trashe), te prere diagonal 
  • 450gr domate qershi ose konserve
  • ¾ kupa ullinj jeshil te prere ne 4sh
  • 1lm + ½ kupe leng mishi
  • 1lm leng limoni
  • 700gr merluc te prere ne copa te vogla
  • pak copeza piperi te kuq
  • kripe, piper te zi
  • 2lm *koliander te fresket ose majdanoz

Pergatitja:

  1. Prisni qepen dhe hudhren
  2. Vini ne zjarr 1lm leng mishi. Gatuani aty qepen per 4-5min.
  3. Shtoni hudhren dhe selinon dhe vazhdoni gatimin per 1min akoma. Shtoni domatet, ullinjte dhe pjesen tjeter te lengut. Gatuajini rreth 15min duke e avulluar shpesh derisa te zbutet selinoja.
  4. Vendosni merlucin, limonin, kripen, piperin dhe specin e kuq mbi selinon dhe vazhdoni ti zieni me kapak te mbyllur derisa te behet peshku (rreth 5minuta)
  5.  Sperkateni me koliander dhe sherbejeni Sperkateni me koliander dhe sherbejeni

Racione 4

Kjo recete mund te sherbehet me oriz integral ose makarona integrale ose patate te pjekura.

*lm = luge e madhe
*koliander te fresket mund te gjeni te lokali yne, ne bllok.

Perberja ushqyese referuar nevojave ditore

Vitamine B12 200%

Selenium 150%

Proteina 95%

Vitamine B6 52%

Fosfor 50%

Kalium 33%

Vitamine C 25%