+355 4 224 8981

Qofte me fasule te bardha

Nje zevendesues i shkelqyer i mishit

Publikuar më 1 Mars 2016, në Receta

Qofte me fasule te bardha dhe domate te thare

  • 1 veze
  • ½ kg fasule te bardha te ziera
  • 1 kupe kuinoa te zier
  • 3 hudhra te grira
  • 2 luge te medha domate te thara
  • ½ luge te vogel leng limoni
  • ½ kupe borzilok te fresket
  • 3 luge te medha miell integral
  • 1/3 kupe kackavall te grire
  • pak pluhuhr chili (spec I kuq, djeges)
  • Kripe, piper

Pergatitja

  • Rrihni vezen ne nje tas. I shtoni fasulet dhe I shtypni ato per te formuar pure. 
  • I shtoni kuinoan, dhe me pas te gjithe perberesit e tjere. I perzieni mire.
  • Formoni qoftet ne madhesine e shfaqur ne figure, duke perdorur pak nga pak miellin dhe nese nevojitet I shtoni edhe nje veze.
  • I piqni ne furre ne 180 grade Celcius, duke I kontrolluar me sy sa te marrin nje ngjyre kafe.