+355 4 224 8981

Hikerror me mish pule

Nje recete qe ju fuqizon me hekur

Publikuar më 21 Nëntor 2018, në Diabeti

Hikerror me mish pule

Perberesit:

  • 1 kupe hikerror
  • 2 kupa leng pule
  • ½ kokerr qepe te verdhe
  • 1 gjethe dafine
  • 120gr mish pule, i prere ne kubike te vegjel
  • Kripe, piper
  • Majdanoz

Pergatitja:

  1. Zieni pulen dhe merrini lengun.
  2. Shtoni hikerrorin te lengu i pules dhe dafinen, shtoni pak kripe. Pasi te vloje ulni pak zjarrin.
  3. Ne nje tigan, hidhni qepen e grire dhe me pas i shtoni mishin e pules, kripen, piperin. 
  4. I bashkoni dhe eshte gati per servirje.
  5. *mund t’i shtoni sipas deshires edhe perime te tjera apo kerpudha.

Hikerrori eshte nje ushqim i pasur ne hekur vetevetiu, dhe kombinimi me mishin e pules, e ben ate me te absorbueshem nga organizmi. Ne 100gr hikerror gjenden plot 2,2gr hekur, njesoj me 100gr mish vici. Por, si ushqim bimor, perthithja e hekurit nuk eshte shume e kenaqshme. Per kete e shoqerojme me mish pule, pasia prania e disa “peptideve te mishit” ndihmojne perthithjen e hekurit.
Pervec hekurit, hikerrori eshte nje drith pa gluten dhe me permbajtje te larte proteniash krhasuar me orizin dhe grurin.