+355 4 224 8981

Qofte me kuinoa, spinaq dhe lulelaker

Thjeshte, shpejt, shendetshem

Publikuar më 18 Maj 2016, në Receta

Qofte me kuinoa, lulelaker dhe spinaq

  • 100gr kuinoa*
  • 100gr lulelaker
  • 1 tufe spinaq
  • 1 thelpi hudher
  • 2 veze
  • 100gr djathe dhie
  • 40gr tershere te shtypur
  • kripe deti, piper
  • 1lm vaj kokosi ose ulliri

Pergatitja

  1. Zieni kuinoan pasi ta keni shplare me uje te bollshem. Kullojeni dhe lereni menjane.
  2. Grini lulelakren ne blender deri sa te behet si kokrriza orizi.
  3. Ne nje tas perzieni kuinoan, lulelakren dhe gjithe perberesit e tjere. Perzieni mire dhe i lini ne frigorifer per rreth 30minuta.
  4. Ndizni furren ne 180grade Celcius.
  5. Vendosni leter furre ne nje tepsi. Nxirrni masen e pergatitur nga frigoriferi dhe formoni 6 qofte. I vendosni ne tepsi me kujdes.
  6. Piqini per disa minuta duke i ndjekur me sy qe te mos digjen.

Nje recete ideale per darken, per pas sportit dhe per persona qe vuajne nga zemra.
*Kuinoan mund ta zevendesoni me oriz integral.